donderdag 31 december 2009

Thursday's tenderness:


Vandaag ben ik benieuwd naar jullie mening over het filmpje hieronder. Vind je 'm te schokkend?
Twee moeders hadden namelijk een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie en zijn in het gelijk gesteld. Ook de commissie vindt het spotje te heftig voor kinderen. Het filmpje mag dus alleen nog na 8 uur 's avonds worden uitgezonden.


Vergeten Dierendag
De reclame was rond 4 oktober, Werelddierendag, regelmatig op televisie te zien om aandacht te vragen voor 'Vergeten Dierendag’ op 5 oktober. Op die dag wordt stilgestaan bij alle dieren die op Dierendag zijn vergeten, zoals proefdieren, asieldieren, vleeskuikens en dieren die illegaal zijn geïmporteerd.





"Je kinderen hoeft niet te sparen voor de keiharde realiteit"
Ik ben het absoluut niet mee eens met de uitspraak van de Reclame Code Commissie. De dieren in het spotje zijn van papier gemaakt en dat is ook heel duidelijk te zien. Directeur Frans Dales van de Dierenbescherming: "Ik wil graag uitleggen waarom wij vinden dat je kinderen niet hoeft te sparen voor de keiharde realiteit’, zegt hij. ‘In dit filmpje gebeuren geen enge dingen met dieren, in de echte wereld wel."

Ik ben het eens met zijn woorden. Kinderen mogen best weten wat er met dieren gebeurt in Nederland en dat niet alle dieren een warm mandje hebben. Alleen op die manier kunnen we, naar mijn mening, de leefomstandigheden van dieren verbeteren. Kinderen zijn, hoe cliché het ook klinkt, de toekomst.

Het is nu een beetje de kop in het zand steken, of in de sneeuw, zoals de kat op het plaatje. ;-)

Wat vind jij, vind je dit filmpje te schokkend? Vind je de uitspraak van de commissie terecht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...