vrijdag 22 januari 2010

Friday's few words: mooi verhaal


Gisteren ontving ik een mooi verhaal in m'n mailbox. Echt zo'n verhaal, waar je nog vaak aan denkt. Achteraf bedacht ik me eigenlijk pas, hoe bijzonder de zinnen in de mail eigenlijk zijn...

15 jaar geleden... Esther woont op het platteland in Frankrijk. Ze besluit terug te gaan naar Nederland, om daar, hoe grappig, aan een studie Frans te beginnen. Haar kat, en tegelijkertijd haar maatje en beste vriend, laat ze achter bij de buurvrouw. In het studentenhuis in Amsterdam zijn katten niet welkom. Daarnaast is het dier gewend aan Frankrijk, aan het platteland en aan zijn vrijheid. Voor de kat is dit de beste oplossing, hoe moeilijk ze het ook vindt.

Een tijdje geleden kreeg Esther, die nog steeds in Nederland woont, te horen dat de buurvrouw, bij wie ze haar lievelingsdier 15 jaar geleden achterliet, onverwacht is overleden. Ze heeft zelfmoord gepleegd. Esther bedenkt zich geen moment en besluit het eerstvolgende weekend richting het zuiden te rijden, naar Frankrijk. Ze treft haar oude kat, zwervend, rond het huis aan. Luid mauwend komt het beestje naar haar toe. Zou hij haar na 15 jaar dan nog herkennen? Ze neemt 'm mee naar haar woonplaats, Rotterdam.

De kat is inmiddels geopereerd aan een ontstoken oog, die ze niet meer konden redden, en slijt nu zijn oude dag bij Esther, in huis.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...