maandag 11 januari 2010

Monday's Magic Movie: The princess and the Frog


Binnenkort draait er weer een Disney film in de Nederlandse bioscopen. Ik vind het vooral leuk dat Walt Disney met deze film teruggaat naar haar roots; de film is namelijk helemaal met de hand getekend. Het draait in deze 49ste animatiefilm van Disney om Tiana, een Afro Amerikaans meisje. Zij is meteen ook de eerste zwarte Disneyprinses. Niet heel vreemd dat Oprah Winfrey haar bijdrage aan deze film heeft geleverd, door de stem van een personage in te spreken.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Waar gaat The Princess and the Frog over?
Tiana, is grappig, slim en mooi en heeft naast een goede dosis doorzettingsvermogen ook een droom: haar eigen restaurant. Ze werkt heel hard om haar droom te verwezenlijken, maar het gaat niet zo snel als ze dat zou willen.

Prins Naveen is een jonge, knappe buitenlandse prins, die houdt van het goede leven, lekker eten en Jazz muziek. Waar kun je dan beter zijn dan in New Orleans? Eenmaal aangekomen in de jazz stad ontmoet Prins Naveen de voodoo magiër Dr. Facilier. Deze tovert Naveen om tot kikker om zo zijn identiteit te kunnen stelen en zijn heerlijke leven te kunnen leiden.

Naveen is als kikker ten einde raad en komt op een gemaskerd bal terecht. Daar ziet hij Tiana aan voor een prinses en schiet hem het sprookje te binnen, waarbij een prinses een kikker kust en weer man wordt. Hij belooft Tiana haar restaurant als zij hem kust. Omdat Tiana geen prinses is, verandert ook zij in een kikker. De twee ruziënde kikkers gaan opzoek naar Mama Odie, diep in het moeras. Zij kan hen hopelijk vertellen wat ze moeten doen om weer mens te worden. Onderweg krijgen ze de hulp van Louis, een trompet spelende krokodil en de verliefde vuurvlieg Raymond.

Gaandeweg leren Naveen en Tiana elkaar kennen en bedenken ze dat ze liever voor altijd samen zijn als kikkers, dan dat ze elkaar nooit gekend hebben als mens. 
Dit is natuurlijk echt een super feel good movie. Jeugdsentiment. ;-) Hij is van de makers van De Kleine Zeemeermin, dus ook dit zal wel weer een prachtig Disney juweeltje zijn.

2 opmerkingen:

  1. Dit is de enige getekende film van disney van de afgelopen tijd, de rest is allemaal animatie..

    mooi toch?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget