vrijdag 26 februari 2010

Agenda item: De Gelukkige Huisvrouw (+ trailer)

Ik heb met een aantal vriendinnen kaartjes kunnen bemachtigen voor de Ladies Movie Night van woensdag 13 april. Vaak zijn deze kaarten binnen een paar dagen al uitverkocht, helemáál als er een goede film gedraaid wordt. Maar deze keer waren we er op tijd bij.

Om de kwalieit van de film hoeven we ons gelukkig geen zorgen te maken. Deze keer krijgen we namelijk de film De Gelukkige Huisvrouw te zien, gebaseerd op het eerste boek van Heleen van Royen. Carice van Houten en Waldemar Torenstra zorgen gegarandeerd voor een mooie film en een geloofwaardig verhaal. Dat kan gewoon niet anders.

Klik op 'Lees verder' en kom erachter waar deze film overgaat. 

Over De Gelukkige Huisvrouw 
Lea Meyer (Carice) is gelukkig: man Harry (Waldemar) houdt van haar, brengt het geld met bakken binnen en is, net als Lea zelf, dol op seks. Kortom; Lea’s leven is perfect. Totdat Harry zegt dat hij een kind wil. De bevalling van Harry Junior is een uitputtingsslag. Lea’s altijd aanwezige humor en optimisme leggen het af tegen het natuurgeweld. Terwijl Harry een intens gelukkige vader is, voelt Lea geen enkele band met de baby. Ze krijgt waanvoorstellingen, zakt weg in psychose en wordt verplicht opgenomen.

 
Klik op de afbeelding voor een vergroting.

In eerste instantie maakt ze grappen over de psychiater, de therapie en ‘de gekken’ om haar heen. Maar langzamerhand ontdekt ze dat haar medepatiënten mensen zijn met hele herkenbare angsten en dat er, achter haar poging van alles een grap te maken, een hoop onverwerkt verdriet schuilt.

Eenmaal thuis lukt het haar niet de draad weer op te pakken; ze past niet meer in haar oude leven en zal moeten afrekenen met het verleden voordat ze Een Gelukkige Huisvrouw kan worden.Mij lijkt het een heftige film. Toch wil ik hem absoluut zien. Wil jij er naartoe?

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...