zaterdag 20 maart 2010

Saturday's shoptip: Macarons bij het prijzencircus

Fuchsiaroze, gifgroen of chocoladebruin. Pistache, walnoot of vanille. Macarons zijn er in allerlei kleuren en smaken. Ze knallen van je bord af.

Twee jaar geleden kocht ik dit Franse hapje voor het eerst in het Macaron Mekka. Tegenover een Frans bakkertje, waar ze tartelette aux fraises en verse croissants verkochten, zag ik in een bonbon-zaak vanuit de etalage macarons liggen. Ze leken me vanachter de glazen vitrine aan te kijken.

In Nederland doet dit vrolijke koekje sinds kort zijn intrede. Zo lagen ze met Kerst al in het vriesvak bij Albert Heijn. V&D probeert nu ook haar klanten te verleiden bij La Place.  Vergeet de cupcakes, de macarons worden het helemaal! Benieuwd naar de Prijzencircus aanbieding?

6 opmerkingen:

 1. Wat? Macarons bij de V&D? :D Ik ben al onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Begbies Bakery heeft heeerlijke met pistachevulling, chocolade, vanille en alles wat je maar kan bedenken!

  www.begbiesbakery.hyves.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lucille: mmm klinkt erg goed! Ik zag dat de Bijenkorf ze nu ook heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die van de v&d zijn echt niet lekker, het koekje is heel hard en de vulling niet smeuiig... Zo jammer, ik hoopte dat ze goed waren. Echt lekkere macarons heb je in veel (en interessante!) smaken, is bros en tegelijkertijd romig, dat mondgevoel is niet te vergelijken. Mmmmm! Sorry v&d maar die van jullie hebben het echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de macarons van de bijenkorf zijn helaas ook niet lekker. De bijenkorf verkoopt 3 verschillende smaken allemaal met de zelfde vulling.
  De vulling is een soort smakeloze boter suikervulling, niet te verglijken met echte makarons, waarbij de smaak en de kleur van de vulling gelijk is aan de onder en bovenkant van de macaron.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem: Trick 'n Treats verkoopt wel lekkere macarons (en nog veel meer heerlijk snoepgoed):
  http://thebelljar-nl.blogspot.com/2011/06/trick-n-treats-nieuwe-candyshop-in.html

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...