zaterdag 10 april 2010

Sanoma stopt met tijdschrift LIV'

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik een grote passie heb voor tijdschriften. Nieuwe lanceringen moet ik altijd kopen, gewoon uit nieuwsgierigheid. Want waarom wordt een tijdschrift op de markt gebracht en is het dan ook daadwerkelijk een gat in de markt, of op z'n minst een aanwinst voor de consument?

Aan de andere kant wordt er ook weleens een bekende titel voorgoed uit de schappen gehaald. Deze beslissing wordt meestal genomen omdat er te weinig geld in het laatje wordt gebracht.

Dat is ook de reden waarom Mood for Magazines, onderdeel van Sanoma Uitgevers, stopt het het uitgeven van tijdschrift LIV'. Deze maand verschijnt het laatste nummer van het voormalige Living op de markt.

Volgens uitgever Lisette Heemskerk hebben "recent ontwikkelde activiteiten een positieve ontwikkeling laten zien, maar heeft het blad onvoldoende winstpotentie om het voort te zetten." Ze zegt met pijn in het hart afscheid te nemen van deze mooie titel. "De beste bladenmakers hebben met hart en ziel aan LIV’ gewerkt, maar Nederland blijkt te klein voor dit mentaliteitsblad."

Halverwege vorig jaar kreeg Living nieuwe naam, een nieuwe, internationale formule en een nieuw formaat. Het mocht niet baten...

Heb jij dit blad weleens gelezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...