maandag 10 mei 2010

Monday's Magic Movie: Dafne Westerhof bij KRO De Wandeling

Iets langer dan een week geleden volgden mijn vriendinnen en ik een workshop waar ik ons voor had aangemeld. Een workshop varkens masseren. Ik wilde dit al heel lang doen en vond het nu tijd om de stoute kaplaarzen aan te trekken en te vertekken richting Amstelveen, naar Het Beloofde Varkensland.

Dafne Westerhof, moeder van het dierengezelschap, kende ik al langer. Helaas niet persoonlijk, maar uit tijdschriften, van TV en door de nieuwjaarsduik (die ze samen deed met een varken én Jort Kelder om te protesteren tegen hoofdsponsor Unox).

We hebben kennisgemaakt met de familie Bofkont, die bestaat uit zevenenveertig varkens, vier koeien, een gans, een heleboel hanen en vijf poezen. De dierenfamilie draagt deze naam omdat ze stuk voor stuk gered zijn: uit de bio-industrie, uit proefdiercentra of van particuliere eigenaren. Nu wonen zij bij dierenvriend Dafne. Ze worden niet geconsumeerd en mogen blijven leven tot ze omvallen van ouderdom. Iets wat niet vaak voorkomt in ons land.

Het was een grappige, leuke en gezellige dag. Maar ook een dag waar ogen werden geopend en waardoor veel mensen aan het denken werd gezet.

Meer info over varkens masseren, de Familie Bofkont, foto's, een weblog en een live webcam vind je op de website www.hetbeloofdevarkensland.nl 


Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.
Presentator Hella van der Wijst loopt een dag mee op de boerderij van Dafne en gaat daarnaast terug naar haar roots, die verbazingwekkend genoeg liggen in de P.C. Hoofstraat in Amsterdam. Nee, een gieienwollensokken-type is Dafne zeker niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...