donderdag 7 oktober 2010

Nu in de bioscoop: Eat Pray Love (met exclusief filmpje!)

Op 23 maart dacht ik nog dat Eat Pray Love vanaf 10 september in de Nederlandse bioscopen zou draaien. Niet dus! Dit werd bijna een maand later. Maar vanaf vandaag is het zover: we kunnen ein-de-lijk de verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door Elizabeth Gilbert, bewonderen.

Klik op "Lees verder" voor de video.

Ik heb een exclusief filmpje gevonden waarin de sterrencast aan het woord wordt gelaten. Het gaat specifiek over het ‘Pray’-gedeelte van de film. Klik hier om de video te kijken.
"You have to learn to select your thoughts, the same way that you select your clothes every day. And you wanna come here and you wanna control your life so bad? Work on the mind! And that's the only thing you should be trying to control."

Dat niet iedereen hetzelfde over de kwaliteit en diepgang van de film denkt, blijkt uit een recensie in Veronica Magazine, die ik toch even met jullie wil delen:

Vrouwengeneuzel
Eat Pray Love **

"Elizabeth Gilbert haalde de jackpot binnen met haar autobiografische roman Eat, Pray, Love. Julia Roberts speelt de hoofdrol in de gelijknamige film en daarbij mikken de makers dus op een groot publiek. Hopelijk niet de al te kritische massa, want het verhaal over een vrouw die alles heeft, maar toch niet weet wat ze nu wil, is eerder een dreinende dram-mantra dan een subtiele spirituele zoektocht naar de ziel. De fraaie locaties (Italië, India, Bali) en de minstens even fraaie tegenspelers (Crudup, Franco, Bardem) kunnen het stuitende gebrek aan diepgang, het geneuzel en het typische wijvengezeik niet verhullen. Jammer. (BJ)"

Veronica Magazine, mag ik iets vragen? Waarom sturen jullie een vrouwenhatende, jaloerse, gefrustreerde, subjectieve, (zeer waarschijnlijk) mannelijke, redacteur naar een film als Eat Pray Love? Het is misschien handig voor de volgende keer, om een recensent te sturen die binnen de doelgroep valt, of in ieder geval heel objectief naar een film kan kijken. Prima, een negatief stukje, maar woorden als 'vrouwengeneuzel' of 'het typische wijvengezeik' om een vrouwenfilm mee te beoordelen en af te kraken vind ik op z'n minst een beetje frappant.

Nouja, gelukkig kunnen we vanaf vandaag zelf een mening vormen en hoeven we niet af te gaan op een negatief stukje in een TV-gids. Morgen ga ik gelijk kaartjes reserveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget