woensdag 29 december 2010

Frans anorexiamodel overleden

Het Franse anorexiamodel Isabelle Caro blijkt op 17 november in een ziekenhuis in Tokio te zijn overleden. Dat melden Franse media. Ook haar goede vriend Vincent Bigler laat dit weten op zijn Facebook account en eigen website.
De 28-jarige Caro werd in 2007 wereldwijd bekend toen de beroemde Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani haar naakt fotografeerde. Dit gebeurde voor een campagne van het modemerk Nolita, om te waarschuwen tegen de ziekte anorexia. Caro woog toen 31 kilo en was 1,64 meter lang. De foto was nogal shocking.

Over deze campagne zei ze ooit: "Ik heb besloten mee te doen om jonge meisjes te waarschuwen voor de gevaren van de dwang, de opgedrongen voorwaarden van de mode-industrie en de verwoestingen van anorexia. Het doel is om te shockeren via de emotie."


Jessica Simpson heeft Caro ooit bezocht in Frankrijk, om haar te interviewen voor Jessica's programma 'The Price of Beauty'.

Caro zou twee weken voor haar dood in het ziekenhuis zijn opgenomen omdat zij een longontsteking had. Het is onduidelijk waarom ze in een Japans ziekenhuis lag. Het model leed al sinds haar dertiende aan anorexia nervosa. Twee jaar geleden kwam haar biografie uit met de titel 'Het kleine meisje dat niet dik wilde worden'. Volgens haar lag de oorzaak van haar ziekte in een moeilijke jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...