vrijdag 24 juni 2011

Vanavond op TV: Julie & Julia

Je moet wel in een grot hebben geleefd of geen TV kijken wil je niet weten dat de film Julie & Julia vanavond op Rtl 4 wordt uitgezonden. Die zender heeft namelijk de neiging om een goede film drie keer in een reclameblok aan te kondigen. Het "I'm Julia Child" gonst nog steeds door mijn hoofd. De dvd staat al ongeveer anderhalf jaar onaangeraakt en onbekeken bij mij in de kast. Vanavond heb ik geen tijd voor televisie (personeelsverkoop), maar ik ben van plan om de film dit weekend tevoorschijn te halen.

Heb jij wel een vrije vrijdagavond? Klik op "Lees verder" en kijk of Julie & Julia iets voor je is.
Het verhaal
Julie Powells (Amy Adams) is haar saaie leventje spuugzat en gaat op zoek naar een uitdaging. Als ze het kookboek van de beroemde Amerikaanse tv-chef Julia Child (Meryl Streep) "Mastering the Art of French Cooking" in handen krijgt, besluit ze alle 524 recepten uit het boek binnen 365 dagen te koken. Ze houdt een blog bij die, tot haar eigen verbazing, een groot succes wordt.

De film is gebaseerd op de memoires van Julia Child, My life in France, en die van Julie Powell, Julie and Julia. Beide vrouwen zoeken een doel in hun leven. Ze zijn zoekende totdat ze zich vol overgave storten op het koken. Niet veel Nederlanders kennen Julia Child, terwijl zij in Amerika een begrip is. Haar kookboek is een bestseller in Amerika en haar televisieshow was een enorm succes. Elke Amerikaan die de jaren zestig bewust heeft meegemaakt, is met haar opgegroeid en de generatie erna heeft allemaal wel een keer een recept geproefd uit Mastering the Art of French Cooking. Bovendien kent iedereen in Amerika haar karakteristieke stemgeluid. Meryl Streep weet Julia Child perfect neer te zetten: qua houding, stem en mimiek.

Julie & Julia is een heerlijke feel good movie. Een must voor een ieder die van koken houdt. Een must voor alle Meryl Streep fans.  Een must voor alle Stanley Tucci (The Devil Wears Prada) fans. En een absolute must voor een gezellige avond op de bank.

Julie & Julia, 20.30 uur, Rtl 4. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...