donderdag 4 augustus 2011

Agenda item: Midnight in Paris

Iedereen die weg is van het romantische Parijs mag de film Midnight in Paris zeker niet missen. Voor het eerst te zien op het Cannes Film Festival, dat begin mei van dit jaar plaatsvond. Het is een ode aan de Franse hoofdstad en dus kun je een hoop sfeerbeelden van Parijs verwachten. De vrouw van de Franse president, Carla Bruni-Sarkozy, heeft overigens een rolletje in deze film, die geregisseerd werd door Woody Allen (Vicky Cristina Barcelona).

Waar gaat Midnight in Paris over?
Midnight in Paris gaat over het jonge Amerikaanse koppel Gil en Inez (Rachel McAdams & Owen Wilson) dat in het najaar zal trouwen en alvast een reis naar Parijs maakt. Gil is een worstelende schrijver, die kampt met writersblock. Iets wat zowel Inez als haar ouders op de zenuwen werkt. Maar Parijs heeft nu eenmaal een onopmerkelijke charme, die beiden niet onberoerd laat. Met name Gil wordt verliefd op de stad en vindt er zijn inspiratie. Maar dan krijgt zijn leven een nieuwe wending.


Midnight in Paris draait vanaf 15 september in de Nederlandse bioscopen. Voor de mooie beelden van Parijs moeten we dus nog een maandje Amélie opzetten.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...