zaterdag 10 september 2011

Ab Fab Food: Tara's American Cheesecake

 Kerst 2009 had ik een high tea georganiseerd. Het is de enige keer dat ik de cheesecake heb gefotografeerd, vandaar de wat oudere foto's. Het gaat hier overigens om drie mini-versies van het recept.

Vandaag wil ik een bijzonder en goed bewaard recept met je delen. Een verrukkelijke cheesecake, die ik inmiddels heb omgedoopt tot Tara's American Cheesecake. Natuurlijk heb ik 'm ook weer via via gekregen, maar dat houden we even tussen ons toch? Eén ding is zeker: met deze American Cheesecake maak je honderd procent indruk op een feestje en ben je volgende keer zeker weer welkom. ;-)

Benodigdheden
  • Beetje boter
  • 1 tot 1,5 pak Bastognekoeken
  • 75 gram Blue Band margarine
  • 6 pakjes Monchou
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 gram bloem
  • 170 gram suiker
  • 3 eieren
  • Minimaal 250 gram ingevroren frambozen
  • En verder nodig: een taartvorm, keukenmachine en spatel.

Bereiding
  • Vet de taartvorm in met een klein beetje boter.
  • Verkruimel de Bastogne koeken met de keukenmachine en doe deze in een kom, totdat er een goede bodem ontstaat. Het aantal koeken is afhankelijk van de grootte van de taartvorm.
  • Smelt 75 gram Blue Band margarine in een bakje in de magnetron. Giet de gesmolten margarine daarna door de kruimels heen. Meng het goed.
  • Goed gemengd? Doe de kruimels in de taartvorm en verdeel ze goed over de bodem en duw ze aan.
  • Verwarm de oven alvast voor op 130 graden.
  • Doe de pakjes Monchou in een kom, samen met de vanillesuiker, bloem en de gewone suiker in een kom en mix alles goed. Voeg tegelijkertijd ook de 3 eieren toe. Na een paar minuten ontstaat er een gladde (yum yum!) massa.
  • Giet dit mengsel in de vorm op de bodem van Bastognekoeken. Strijk het glad met een spatel.
  • Doe de cake 60 minuten in de oven (op 130 graden dus). 
  • Check de cheesecake regelmatig even. Bij mijn oven moet de taart zelfs 1 uur en 15 minuten in de oven. Het ligt er maar net aan hoe warm hij wordt.
  • Ik weet dat de cake goed is, wanneer hij aan de bovenkant iets loslaat van de taartvorm.
  • Haal de cheesecake uit de oven en laat 'm afkoelen. Zet de cake vervolgens in de koelkast. Zorg ervoor dat je de frambozen ongeveer een uurtje van tevoren uit de vriezer haalt. Verdeel ze alvast over de cheesecake, zodat ze kunnen ontdooien. De cheesecake komt dat tegelijkertijd op kamertemperatuur.

Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget