zondag 4 september 2011

Fijn leesvoer: Ik hou van New York

Een tijd terug vond ik een cadeautje in mijn huis. Mijn moeder had als aardigheidje het boek 'Ik hou van New York' van Lindsey Kelk gekocht. Er lagen hele stapels bij de ANWB. Ik kende de schrijfster niet, maar had toevallig net het boek van Saskia Noort en Jan Heemskerk uit. En dus kon ik dit nieuwe leesvoer uit de kast trekken. Normaal gesproken zijn chicklits niet echt mijn ding, waardoor ik met lichte tegenzin begon met lezen. Tot mijn verbazing zat ik al heel snel volledig in het verhaal. Op mijn werk kon ik me al verheugen om naar huis te gaan, zodat ik aan het volgende hoofdstuk kon beginnen. Als je googlet blijken er heel veel fans van de boeken van Lindsey te zijn. Ik hoor daar inmiddels ook bij.
 
Waar gaat Ik hou van New York over?
New York. Big Apple. Welke plek is er beter om over je gebroken hart heen te komen? Angela Clarke pakt het eerste vliegtuig naar New York als ze haar verloofde betrapt met een andere vrouw - tijdens de bruiloft van haar beste vriendin. Eenzaam en alleen staat ze enkele uren later voor een willekeurig hotel in Manhattan. Ze raakt al snel bevriend met Jenny, de receptioniste van het hotel. Samen verwerken ze Angela's liefdesverdriet met shoppen, cocktails en naar de sauna gaan. Angela koopt een compleet nieuwe garderobe, inclusief Marc Jacobs-tas, en laat haar haar knippen volgens de laatste New Yorkse mode. Ze date met twee mannen tegelijk en geniet met volle teugen van haar nieuwe vrijheid. En als Angela een baan krijgt als blogger bij een hip tijdschrift lijkt haar leven weer helemaal op orde te zijn. Haar blog over daten in New York is al snel een groot succes en wordt binnen no time door iedereen in New York gelezen - ook door mannen...

Bloggen en schrijven, shoppen, mannen, single-zijn, New York; misschien niet zo gek dat het verhaal me aanspreekt... ;-) Van mij mag er een verfilming komen! Inmiddels heb ik ook 'Ik hou van Hollywood' en het derde deel van de reeks 'Ik hou van Parijs' gekocht. Daarover later meer. 'Ik hou van New York' is dus bij de ANWB-winkels verkrijgbaar voor maar vijf euro.

3 opmerkingen:

  1. Dit boek ligt ook nog op mijn 'nog te lezen' stapel :) heb er ook al goede reacties van gehoord!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben benieuwd ! ik zal hem devolgende keer wel kopen wnr ik in de stad ben, 5€ is niks :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaa die serie is leuk! Heb 'm gelezen in het Engels en ben helemaal fan haha :P

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...