dinsdag 27 december 2011

Ab Fab Food: Hartige taart met brie, gedroogde tomaten en pecannoten


Vorige week hadden we een kerstonbijt op mijn werk georganiseerd. Hiervoor moest iedereen iets meenemen. Collega C. verraste ons met een heerlijke hartige taart. Na afloop stuurde ze het recept rond. Ik heb de taart inmiddels ook gemaakt. En ik kan je verzekeren: dit is heel makkelijk!

Ingrediënten:
  • 8 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram brie
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 75 gram gepelde pecannoten (of walnoten)
  • 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
  • 4 eieren
  • 2 dl. slagroom
  • Peper en zout
Benodigdheden:
  • Springvorm (26 cm)
  • Oven 
Hoe maak je het?
Laat bladerdeegplakjes ontdooien, vet de taartvorm in met de olie. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de brie in plakjes. Dep de tomaten droog en snijd ze in stukjes. Duw de bladerdeegplakjes in de taartvorm, overlap een beetje en snijd of knip op maat langs de rand van de taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel de brie, tomaten, noten en bieslook over de deegbodem.

Klop de eieren met room los in een aparte kom. Breng pittig op smaak met zout en peper. Giet dit mengels in de taartvorm over de andere ingrediënten. Bestrijk ook de deegrand ermee.

Bak de taart in circa 30 tot 40 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget