maandag 6 februari 2012

Ab Fab Food: Bruschetta met knoflook, tomaat, avocado en ansjovis

Precies een week geleden had ik voor het eerst verse kaasfondue gemaakt. Op het raspen van de kaas na (dit laat ik voortaan door de kaasboer doen), is dit gerecht zeker voor herhaling vatbaar. Als bijgerecht bij de kaasfondue koos ik voor bruschetta (crostini). Een goede keuze, want het brood met een topping van knoflook, tomaat, avacado en ansjovis bleek een heerlijke combi te zijn. Klik op "Lees verder" voor het recept.

Ingredi├źnten voor 24 stuks:

  • Stokbroodjes (vers, of wat ouder)
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 1 kleine knoflookteen, geplet
  • 2 middelgrote tomaten, ontveld, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 6 ansjovisfilets (gezouten), in blokjes
  • 1 tl citroen
  • 6 verse basilicumblaadjes, grof gehakt
  • Zout en zwarte peper
Hoe maak je het?
  1. VERWARM de oven voor op 180 graden.
  2. SNIJD elk stokbroodje in 12 plakjes en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met wat olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
  3. BAK ze ongeveer 10 minuten in de hete oven tot ze lichtbruin zijn. Haal de bruschetta uit de oven en laat ze iets afkoelen. 
  4. MAAK de topping door de knoflook, tomaten, avocado en ansjovis te vermengen in een schaal. Roer citroensap, olijfolie en basilicumblaadjes erdoor. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. LEG een volle theelepel van de topping op elk warm broodje. Serveer direct.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget