zondag 11 maart 2012

Ab Fab Food | Ansjovisbroodjes

Laatst vond ik het tijd om oude Allerhande's de deur uit te doen. Maar natuurlijk niet zonder de lekkerste recepten eruit te hebben geknipt. Mochten ze goed bevallen, dan plak ik ze in een schriftje. De ansjovisbroodjes verdienen daarin zeker een plaatsje. Ze zijn niet moeilijk te maken, maar je moet er (door het rijzen) wel een middagje voor uittrekken. Mocht je niet van ansjovis houden, dan kun je de broodjes ook met zongedroogde tomaten maken.

Ingredi├źnten voor 8 broodjes:
  1. 1 zakje gist (Dr. Oetker, pakje met 3 zakjes)
  2. 1 theelepels suiker
  3. 250 gram bloem + extra om te bestuiven
  4. 2 eetlepels olijfolie
  5. 1 blikje ansjovis op olijfolie
  6. 4 eetlepels volle melk
  7. Bakpapier
  8. *zout

    Klik op "Lees verder" voor de bereidingswijze.

    Hoe maak je het?
    1. DOE de gist en de suiker in een kom.
    2. SCHENK er 125 ml lauw water bij en laat staan tot het begint te bruisen.
    3. MENG de bloem met 2 tl zout en maak er een berg van met een kuiltje in het midden.
    4. SCHENK het gistmengsel en de olie in het kuiltje.
    5. KNEED 10 minuten 
    6. VOEG nog wat lauw water toe als het deeg te droog is en wat extra bloem als het te vochtig is.
    7. LAAT op een warme plaats afgedekt met een schone, vochtige theedoek 1,5 uur rijzen. 
    8. VERWARM de oven voor op 250 graden.
    9. KNEED het deeg op een met bloem bestoven werkvlak nog een keer goed door.
    10. VERDEEL het deeg in 8 gelijke balletjes.
    11. DRUK ze een beetje plat. 
    12. NEEM Neem een plat balletje in je hand en leg er een ansjovisfilet op. 
    13. VOUW het deeg eromheen en rol er een balletje van.
    14. LEG de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
    15. BESTRIJK ze dun met de melk.
    16. BAK in de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar. (Niet langer, dan verbranden de broodjes!)
    Eet smakelijk!

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Er is een fout opgetreden in dit gadget