maandag 11 juni 2012

Monday's Magic Movie | Braveheart

Normaal gebruik ik de Monday's Magic Movie om een grappig of opvallend filmpje onder de aandacht te brengen. Vandaag plaats ik een paar fragmenten van één van mijn favoriete films: Braveheart. Het is een historisch drama, gebaseerd op de Schotse geschiedenis, dat je zeker gezien moet hebben. De film won vijf Oscars (waaronder Beste Film en Beste Regie), drie BAFTA's en één Golden Globe (Beste Regie, voor Mel Gibson).

Waar gaat Braveheart over?

Het verhaal gaat over de Schotse held William Wallace, die in de 13e eeuw met behulp van Robert the Bruce de Schotse clans probeert te verenigen, om zo een blok te vormen tegen de Engelse overheersing onder Koning Eduard the Longshanks. In het begin van de film worden de vader en broer van William gedood door Engelse soldaten, waarna hij wordt opgevoed door zijn oom. Na twintig jaar keert hij terug en trouwt hij met zijn geliefde Murron. In eerste instantie wil hij niets weten van een opstand tegen de Engelsen, totdat Murron de dag na de bruiloft wordt vermoord door Engelse soldaten. In een vlaag van woede vermoordt William een groep soldaten, waarna hij de opstand leidt tegen de Engelsen. Het komt tot een oorlog tussen de Engelsen en de Schotten, met een aanval op de Engelse stad York en bloederige veldslagen tot gevolg.

De officiële trailer.

Zucht. :-)
Ik heb Braveheart voor het eerst gezien in 1996. Niet echt een geschikte film voor een achtjarig meisje. Het verhaal is namelijk prachtig, maar tegelijkertijd ook heel heftig. Maar zeker één die op je must see lijstje moet staan.

1 opmerking:

 1. hmmm,
  misschien niet helemaal mijn ding!
  wel leuk dat je een post doet over n film.
  http://tourdelabeaute.blogspot.nl/
  xx

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...