woensdag 6 juni 2012

Schotland | Update 3 en 4 juni

Nina leek zondagochtend aan te voelen dat ze me twee weken moest gaan missen.
Wachtend op de boot bij IJmuiden. We kwamen daar keurig op tijd om 14.30 uur aan en mochten pas rond 16.15 uur de boot op. In de auto nog maar even een hotel geboekt in Edinburgh voor de volgende dag.
Klein, maar fijn; onze hut met zeezicht en een stapelbed.
 Bootvoer. Niet erg smakelijk, wel aan de prijs.
De mojito's daarentegen, waren wel erg goed te doen. De bar was best gezellig, maar zat vol met hitsige mannen die uit waren op één ding. Niet in die categorie vielen de behoorlijk saaie 'Nicky en Simmy'. Zij kwamen bij ons zitten en vertelden nog wat must-see-and-do-in-Schotland tips. En van Simmy kregen we en passant nog te horen (toen Nicky drankjes aan het halen was) dat N. een kunstgebit had en op zijn veertiende een kind had verwekt. Daar was hij vorige week achtergekomen. Small talk?
 Dag boot, tot over ongeveer twee weken. Tijd om in de auto te stappen en links te rijden. Eerste bestemming: Edinburgh!
 Mijn aankopen, geshopt op Princess street in Edinburgh. Hier vind je alle grote winkelketens: van Primark, New Look en Miss Selfridge tot H&M en Urban Outfitters. Tijdens het shoppen hadden we steeds het idee dat de winkels bewogen. Lag niet aan de winkels, lag aan ons. Door de golven en de boot waren we nog een dag lang misselijk en duizelig.
 Victoria Street vind je in elk boekje over Edinburgh terug. Beroemd door de ligging en de gekleurde gevels.
Het uitzicht vanuit het (West End) hotel in Edinburgh. Prima plek om te slapen, alleen jammer dat het beloofde wifi niet werkte.
's Avonds eten en een wijntje (of twee) in de Abbotsford pub op Rose Street. Dit is, volgens de boekjes, één van de beste pubs in Edinburgh. Twee opties: of het is heel slecht gesteld met de pubs in deze stad, of de schrijver van het boekje heeft geen smaak.
Met het eten van Abbotsford was niets mis.

Dat waren onze eerste twee dagen (op de boot en in Edinburgh) in Schotland. Op dit moment zijn V. en ik in een bed and breakfast vlakbij Striling beland. Ik hoop je snel weer een update te geven.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...