woensdag 26 september 2012

Gespot | Tas van brandslangen

Vandaag kreeg ik een persbericht binnen, waarin een bijzondere accessoire onder de aandacht gebracht werd. Een handtas van hergebruikte brandslangen, heb jij er ooit van gehoord? Omdat ze niet kunnen worden afgebroken of verbrand, eindigen de slangen na een leven lang actief branden blussen op een grote afvalberg. Dus ja, dan kun je er beter een tas van maken, moeten de jonge Britse ondernemers Elvis & Kresse hebben gedacht. Alsof deze materiaalkeuze nog niet bijzonder genoeg is, is de tas ook nog eens gevoerd met (hergebruikte) zijden parachutestof. Voordeel is dat de tas natuurlijk waterdicht is. ;-)
De missie achter het merk Elvis and Kresse: de wereld verlossen van afval. Canvas, jute, brandweerslangen, parachutestof worden omgetoverd tot tassen, riemen, portemonnees, iPhone hoesjes en manchetknopen. En alle accessoires worden verpakt in gerecyclede koffie- en theezakken. Ook de labels, verzenddozen en adresstickers zijn afkomstig van afgedankte bulkpartijen. En alsof dit alles al niet mooi genoeg is... een groot deel van de omzet wordt gedoneerd aan diverse liefdadigheidsorganisaties. Hallelujah, vind ik leuk!

3 opmerkingen:

 1. Hallo Tara,

  Vandaag bladerde ik in een Vrij Nederland en kwam voor het eerst een plaatje van zo'n tas tegen. Meteen over geblogd en omdat jij er zoveel over uitlegde, heb ik er een verwijzing naar jouw blog bijgezet;)

  http://irislappendeken.tumblr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Iris,

  Dankjewel voor je reactie en wat leuk dat je naar TheBellJar.nl hebt verwezen. Bijzonder zijn de tassen he?

  Groetjes,
  Tara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeker bijzonder! Van het weekend ontmoette ik toevallig ook nog een meisje dat een tas had die gemaakt was van oud postermateriaal. Ik heb geen idee hoe dat precies gedaan was, maar het zag er erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...