vrijdag 19 oktober 2012

Ab Fab Food | Paddenstoelenhachee

Als je mijn weekoverzicht hebt gezien, dan zag je de paddenstoelenhachee al voorbijkomen. Mijn moeder maakte het vorige week en we waren positief verrast. De ingrediëntenlijst is aanzienlijk, maar laat je je er niet door ontmoedigen. Deze vega versie van hachee is makkelijk en snel te maken. Klik op "Lees verder" voor het recept.

Ingrediënten voor ongeveer 3 personen

  • 3 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 600 gram paddenstoelen naar keuze
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 3 dl. groentebouillon
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 100 gram walnoten
  • ketjap manis
  • peper

Hoe maak je het?

  1. MAAK de uien en knoflook schoon.
  2. SNIJD de ui in halve ringen en de knoflook in plakjes.
  3. SMELT de boter samen met de olie en bak hierin de uien met de knoflook op een matig vuur goudbruin. 
  4. MAAK intussen de paddenstoelen schoon en snijd ze in kwarten.
  5. VOEG de paddenstoelen toe aan de gebakken ui samen met de fijngehakte rozemarijn en tijmblaadjes.
  6. SCHENK er dan de bouillon op en laat het geheel in een gesloten pan ongeveer 15 minuten stoven.
  7. VOEG de laatste 5 minuten de in kleine stukjes gesneden ontbijtkoek toe. 
  8. MAAK de paddenstoelenhachee verder op smaak met walnoten, wat ketjap en versgemalen peper. Combineer er gnocchi met kaas bij (zoals op de foto te zien).
Eet smakelijk!

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Er is een fout opgetreden in dit gadget