vrijdag 12 februari 2010

Recept: Pasta a la Tara (met ansjovis, knoflook, ui, olijven en kappertjes)

Al een paar weken kondig ik dit recept aan, de Pasta a la Tara. Een beetje van Albert Heijn, een beetje van mezelf, zullen we maar zeggen. Het is een zeer makkelijk recept. Veel spullen kun je ver van tevoren al kopen. Mocht je dan een avond geen zin hebben om boodschappen te doen, dan is dit een smakelijke optie. Als je van (zoute) vis houdt natuurlijk.

Ingrediënten voor 2 personen
(Ik koop ze altijd bij Albert Heijn)
  • 1 blikje ansjovis
  • Verse knoflook tagliatelle (koelvak)
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 grote (rode) ui
  • +/- 3 eetlepels groene olijven (zonder pit)
  • +/- 3 eetlepels kappertjes
  • Parmezaanse kaas (vlokken)
  • Olijfolie extra vierge
  • Anti spatscherm
Hoe maak je Pasta a la Tara?
Giet olijfolie in een pan. Wees hier vooral niet te zuinig mee. Verwarm de pan op laag vuur. Laat ondertussen de ansjovis filets uitlekken op een schaaltje en doe ze daarna in de pan. Doe de ansjovis in de pan. Het gas laatje gewoon aanstaan (laag dus). Om het spatten tegen te gaan kun je een anti spatscherm gebruiken (dit is echt aan te raden!). De ansjovis filets moeten er na een tijdje uit zien als een soort puree. Zorg dat je regelmatig even roert.

Ondertussen pers je de knoflookteen met een knoflookpers of snij je hem in kleine stukjes. De ui moet in ringen gesneden worden. Doe de knoflook en de ui bij de ansjovis. Kook ondertussen water met behulp van een waterkoker. Nog steeds staat de pan op laag vuur.


Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak. Volgens mij is de kooktijd vier minuten. Houd ondertussen de andere pan in de gaten. Is de ui wat bruinig en de knoflook ook? Zet dan het gas uit. Soms is het trouwens nodig om halverwege nog wat olijfolie bij de ansovis te gieten, om uitdrogen van de visjes te voorkomen. Giet de tagliatelle af en zet de pasta nog even op een lage warmtebron. Gooi er nog wat olijfolie bij om kleven te voorkomen.

Verdeel de tagliatelle over twee diepe borden en gooi de ansjovis, knoflook en uien eroverheen. Daarna kun je 3 eetlepels olijven en 3 eetlepels kappertjes over de maaltijd verdelen. De kaas maakt het helemaal af. Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je zelf bepalen hoe uitgebreid je de maaltijd maakt. Stokbrood met knoflook en tomaat is echt een aanrader bij de Pasta a la Tara.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...